Diëtetiek

De cliënt staat altijd centraal in de begeleiding

Diëtistenpraktijk Pranger is al ruim 15 jaar verbonden aan FysioSport Wolvega. Carin Pranger is diëtist en eigenaar van de praktijk sinds 2005. Het is een zelfstandige praktijk waar enthousiasme, aandacht, professionaliteit en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

“Ik begeleid  en adviseer op de locatie bij FysioSport onder meer voor voedings- en dieetadvisering bij ondergewicht, overgewicht, diabetes mellitus, oncologie, darmklachten, hart- en vaatziekten, verhoogd cholesterol, ondergewicht of darm- en longaandoeningen. De cliënt staat centraal, dat wil zeggen dat ik goed luister naar de vraag en de reden van de afspraak.  Ik adviseer daarbij op maat en altijd in overleg met u.

“Vanaf 2007 werk ik tijdens praktisch alle consulten (in overleg met de cliënt) met de bio impedantiemeting waarbij veranderingen in lichaamssamenstelling worden gevolgd. Dit is zeer waardevol ter ondersteuning van de gesprekken. Je maakt zichtbaar welke veranderingen er zijn en kunt daarop bijsturen. Deze metingen kunnen zowel bij ondervoeding, COPD als bij overgewicht worden ingezet. Waar nodig wordt overleg gepleegd met de betreffende arts. Een advies op maat wordt altijd individueel opgesteld en naast voeding speelt beweging, evt. sporten en andere leefstijlfactoren een grote rol en wordt hier in de gesprekken altijd aandacht aan besteed. Bij FysioSport zijn de lijnen kort voor overleg en onderlinge samenwerking, het is een prettige locatie om te werken.

Vanuit de zorgverzekeraar wordt in elk geval 3 uur vanuit de basisverzekering vergoed (let u hierbij wel op het eventuele eigen risico als dat nog niet op is). Bij een aantal indicaties kunnen andere regelingen gelden, zoals de zogeheten ketenzorg ,dan heeft u niet te maken met het eigen risico. Voor meer informatie hierover kunt u via de e-mail of telefonisch contact opnemen. Met vrijwel alle zorgverzekeraars zijn contracten afgesloten. U kunt in principe zonder verwijzing terecht.

Als diëtist ben ik aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici en als oncologie diëtist  lid van de LWDONN, de Landelijke Werkgroep Diëtetiek Oncologie Noord Nederland. Binnen dit gebied is bij cliënten veel winst op het gebied van de voeding te behalen. De ondersteuning die ik kan bieden is gebaseerd op kennis en inmiddels een ruime ervaring, ook hier is het zeer belangrijk waar nodig samen te werken met andere verwijzers en zorgverleners.

De begeleiding wordt gegeven bij FysioSport Wolvega aan de Industrieweg 15e. Op maandag ben ik de hele dag aanwezig, er is met regelmaat een avondspreekuur op maandag en ik ben er op de woensdagochtend. Huisbezoeken zijn, op verzoek van uw arts of specialist, ook op andere dagen mogelijk. Ik ben de hele week werkzaam in Oost- en Weststellingwerf op locaties in Wolvega, Oldeberkoop en Appelscha.

Neemt u gerust contact op als u vragen heeft, het gaat tenslotte om wat u nodig heeft.” Fysiosport Wolvega

Diëtistenpraktijk Pranger
Postbus 117

8390 AC Noordwolde
Tel. 06-23535922
E-mail: info@dietistenpraktijkpranger.nl
Website: http://www.dietistenpraktijkpranger.nl

Fysiosport Wolvega