IN DE SCHIJNWERPERS

In de Juni editie van Twaelf staat dit keer in de schijnwerpers Marijke van den Berg werkzaam bij FysioSport Wolvega. Marijke werkt inmiddels alweer ruim 23 jaar bij FysioSport. Ze was de eerste en nu tevens de langst werkende werkneemster van Fysiotherapeuten Wilma ter Haar en Gerard van den Akker.

Als net afgestudeerde Fysiotherapeut kwam ze in Wolvega werken. In de loop der jaren volgde Marijke de nodige cursussen op het gebied van de Fysiotherapie om zich verder te ontwikkelen. Zo verdiepte ze zich in schouder- en knieklachten, COPD, revalidatie na nieuwe knie-, heup- en voorste kruisbandoperaties en medical taping. Meest recent volgde ze met veel plezier de cursus Mulligan. Volgens collega Marleen, de leukste cursus die ze ooit volgde en Marijke beaamde dit ten volste.

Naast werken in de behandelkamer is Marijke te vinden in de oefenzaal. Met patiënten trainen en revalideren in de oefenzaal is Marijke op het lijf geschreven. Altijd vrolijk en enthousiast helpt ze onze patiënten. Ook als trainer is Marijke actief. In de fitnesszaal begeleidt ze de sporters van FysioSport. Verder laat ze menig sporter lekker zweten op de Spinningfiets tijdens de Spinning lessen.

In haar vrije tijd geniet Marijke van haar vele hobby’s. Haar grote passie is waterpolo. Helaas lag de competitie het afgelopen jaar grotendeels stil vanwege Corona, maar inmiddels zijn de trainingen hervat in het buitenwater. Daarnaast maakt ze samen met Klaas mooie wandelingen in de prachtige omgeving van de Stellingwerven. In de zomer zoekt ze het hogerop en geniet ze van lange bergwandelingen in de Alpen.

Naast de beweegactiviteiten is Marijke creatief en schildert ze vrolijke en kleurrijke schilderijen. In de praktijk hangen diverse kunstwerken van haar. Tot slot mag Marijke graag zingen. Dit doet ze voornamelijk in de kerk maar ook de sporters hebben al van haar optreden kunnen genieten tijdens een Spinningles op live muziek met de band de Scheve Schaats (voor Corona tijd).

Fysiosport Wolvega

Dit schilderij heeft Marijke gemaakt voor Wilma – eigenaar van FysioSport – ter ere van het 25 jarig bestaan van FysioSport.